Home | Evolutie

Het menselijke brein: lering voor hen die het vatten?


Allah heeft de mens zowel in de schoonheid als functionaliteit op de perfecte wijze geschapen; dusdanig dat de menselijke capaciteit dit niet kan vatten.

De mens die er nooit was en in de baarmoeder tot stand komt, en zo in elke fase in zijn creatie, is een wonder. Hoewel elke fase een wonder is, is de ontwikkeling van het menselijke brein in het bijzonder zeer wonderbaarlijk. De ontwikkeling van het zenuwstelsel gebeurt in de baarmoeder –die vochtig is- op een zeer openlijke wijze. Vanaf de vijfde week wordt er in het vormende ruggenmerg per seconde vijf- tot zevenduizend neuronen aangemaakt. Daar waar deze snelle ontwikkeling plaatsvindt, wordt in een later stadium het brein ontwikkeld.

De neuronen groeien vervolgens door naar verre plekken in het lichaam. Vanaf de zesde/zevende week kan met behulp van speciale technologie de golven in het brein gezien worden. In de eerste vijf maanden wordt het grootste deel van het brein gevormd en nemen ze hun cruciale plek in. Vanuit deze plekken groeien zij ook neuronen en worden deze met andere neuronen in het lichaam verbonden. Ieder neuron, dat geen verstand en gedachte heeft en door minuscule moleculen wordt gevormd, heeft de potentie meer dan 10.000 verbindingen te maken; dit met de gedachte dat in het lichaam tussen de 100-200 miljard neuronen aanwezig zijn.

Echter, wanneer het nodig is, stellen deze onbewuste cellen de mens in staat te praten, leren, lachen, huilen, kauwen, bewegen, enz.

Staan wij stil bij wie dit mogelijk maakt?

Share this