Home | Het hiernamaals

Houden mijn ouders van me wanneer ze aangeven dat het beter is dat ik geen hoofddoek draag, terwijl het dragen van een hoofddoek beter is voor het hiernamaals?


Antwoord: 

Vraag beschrijving: Ik had een vraag over hoofddoek ik ben een meisje van 14 jaar en ik wil graag hoofddoek dragen alleen 'm'n ouders denken er anders over ze zeggen je bent jong en je moet aan je school denken maar ik denk : Als je echt van iemand houdt wil je dat diegene naar het paradijs gaat daardoor heb ik het gevoel dat m'n ouders niet van mij houden dus mijn vraagis : Weet u een oplossing ? 

Antwoord: Het is niet zo dat je ouders niet van je houden, maar ze gebruiken hun liefde voor jou verkeerd. Said Nursi geeft hierover aan dat alle eigenschappen van de mens mooi zijn, maar soms verkeerd gebruikt kunnen worden. Zo kan een moeder vanwege haar barmhartigheid voor haar kind het niet willen wekken voor het ochtendgebed, omdat het koud is of het kind minder dan normaal slaapt; dit terwijl deze handeling van haar het eeuwige hiernamaals van dat kind schaadt.

De barmhartigheid en liefde zijn er, maar worden verkeerd toegepast, wat uiteindelijk het eeuwige leven dat kind schaadt (i) De ouders van het kind behoren dus eerst aan het hiernamaals van hun kind te denken. Daarnaast behoren zij zich ook in te zetten voor het wereldse leven.

Zij behoren niet het wereldse profijt voor Allah's bevelen te laten komen. Mocht dit toch wel gebeuren, dan heeft het kind het recht zich niet hier aan hoeven te houden. Het is beter voor u om de hoofddoek te dragen.

Share this