Home | Vrijheid

Het gaat hier niet om een gokspel als poker maar om een gezelschapsspel dat ik met vrienden speel. Een bekende variant hiervan is Magic the Gathering. Ik vraag me af of het spelen van deze spellen wel of niet is toegestaan.


Antwoord: 

Beste broeder/zuster,

Het is ‘haram’ oftewel verboden om een spel te spelen waarin er geld wordt ingezet. Hiernaast zijn er ook opvattingen dat het spelen van een spel waarin een dobbelsteen wordt gebruikt, niet toegestaan. Zolang hiervan geen sprake is, is het spelen van een spel niet verboden. Echter, dit betekent niet dat je naar alle hartenlust een spel kan spelen. Zodra het spelen van een spel (wat voor spel dan ook) een gewoonte wordt waardoor er sprake is van tijdverspilling, is het spelen hiervan absoluut af te raden.

Het is dus het verstandigst en veiligst om spelletjes afzijdig te laten, maar zolang er geen sprake is van het inzetten van geld (en gebruik van een dobbelsteen) en het spelen van het spel de aanbidding van Allah op geen enkele wijze belemmerd, is het spelen toegestaan. 

Share this