Home | Wetenschap en technologie

Volgens de Islam stamt de hele mensheid van één moeder af. Hoe voldoet de wetenschap hieraan?


Antwoord: 

Rebecca Cann heeft in September 1987 op de Amerikaans antropologie instituut in Chicago haar maandenlange onderzoek samengevat als de “ Eva hypothese.” Rebecca Cann heeft, uitgaande van een onlangs ontdekt biologisch feit, vastgesteld dat de kleine orgel van een cel, het mitochondriaal DNA, anders is dan het DNA in de kern van deze cel. Het DNA in de celkern wordt al veranderd overgedragen van generatie tot generatie, terwijl het mitochondriaal DNA onveranderd wordt overgedragen. Dus het mitochondriaal DNA van een moeder mengt zich niet met het DNA van een vader, zoals het DNA van een celkern dat doet. De overdracht van het mitochondriaal DNA is identiek. Van moeder naar dochter, naar dochter enz....

Als we kijken naar het mitochondriale DNA van meisjes van nu, waarom zouden we dan niet tot de Heilige Eva kunnen gaan? Rebecca Cann heeft na de bevalling van 147 zwangere vrouwen de placenta’s meegenomen, wat na de bevalling uit de baarmoeder valt, om het mitochondriaal DNA uit het placenta weefsel van deze vrouwen, sommige uit Azië, sommige uit het Midden-Oosten, sommige uit Europa, te vergelijken. In dezelfde tijd had je een groep genetici aan de Emory universiteit in Atlanta, die het bloed van 700 mensen uit vier verschillende werelddelen verzameld hadden om het mitochondriaal DNA in de bloedcellen te onderzoeken.

Hierna zijn de uitkomsten van beide onderzoeken vergeleken. Er blijkt dat er bijna geen verschillen zijn tussen het mitochondriaal DNA van deze mensen uit verschillende werelddelen en rassen. Alle DNA’s kwamen uit tot bij één vrouw. Allan Wilson, die dit onderzoek had gevolgd van begin tot einde, zei: “Wij zouden allen een gemeenschappelijk moeder moeten hebben.“

De beroemde paleontoloog Stephen Jay Gould ondersteunt deze visie ook. Over de Eva hypothese zegt hij: “Ik zweer het, dit is een prachtige ontdekking. Want dit maakt ons allen biologische broeders/zusters van elkaar, wat we tot nu toe nog nooit van zo dichtbij hadden opgemerkt.”

“Net als de kinderen van hetzelfde gezin” bevestigen de biologen aan de California universiteit.

Een evolutionistische paleontoloog gaf toe: “De informatie uit deze DNA’s zijn zo gevoelig, zo werkelijk, alles wat wij hebben gezegd, is veranderd in een oude wijven verhaal”. Hiermee bevestigen zij onbewust het koranvers “Wij hebben jullie geschapen uit een man en een vrouw.”

Share this