Home | Dieren

Wat denkt islam over dino's? ik heb veel gevraagd maar krijg vage antwoorden. Zouden jullie mij kunnen helpen?


Antwoord: 

Geachte broeder/zuster,

Als eerste zijn er geen bronnen over dinosaurussen in de islamitische wetenschappen en andere drie hemelse boeken, zoals de Bijbel, Thora en Psalmen.  Maar als commentaar zou dit een antwoord zijn:

Nadat de wereld was geschapen, heeft het een periode geduurd voordat de eerste mensen op aarde kwamen leven. De dinosaurussen leefden al op aarde voordat de eerste mens naar de aarde was gestuurd.  De wijsheid achter het feit dat de dinosaurussen eerder dan de mensen zijn geschapen, zijn de fossiele brandstoffen die tegenwoordig wordt gebruikt door de mensheid die de alwijze schepper heeft voorbereid.

De volgende vraag kan dan in ons opkomen: Waarom heeft de schepper de dinosaurussen laten uitroeien?  De reden hiervoor is dat de aarde geschapen is voor de mens en de mens als vertegenwoordigers op aarde zijn gekomen, waarbij ze ook beschermt moeten worden tegen uitroeiing van gevaarlijke creaties. In verband met het gevaar voor het bestaan van de mens zijn de dinosaurussen uitgestorven en dit kan gezien worden als een wijsheid van de alwijze Schepper.

Allah weet het beste!

Share this