Home | Dieren

Zijn eieren dat afkomstig is van een plofkip haram?


Antwoord: 

Het is toegestaan om het vlees en eieren van deze kippen te eten indien ze halal geslacht zijn. Halal betekent niet alleen het dier slachten in de naam van Allah. Halal wil zeggen dat het dier ook goed behandeld moet worden. Helaas gebeurt dat vaak niet.

Het is eten van Allah voor de mens. Daar moeten we goed voor zorgen. Daarom moet de overheid ingrijpen op de wijze waarop de kippen behandeld worden. De eieren en het vlees van deze dieren mogen dan alsnog geconsumeerd worden. 

Share this