De Oerknal Openbaard: Een Wonder in de Koran


De vraag ‘hoe het universum is ontstaan’ is altijd een van de meest interessante en besproken onderwerpen van wetenschappers geweest. Door de geschiedenis heen zijn er veel theorieën over dit onderwerp naar voren gebracht, en met het verstrijken van tijd en de vooruitgang van wetenschap is elke theorie verrot en heeft zijn plaats ingenomen in de prullenbak van de geschiedenis, behalve de Big Bang-theorie. De Oerknal (Big Bang) is een kosmologisch model dat beweert dat het universum ongeveer 13,7 miljard jaar geleden uit een uiterst dichte en hete punt is ontstaan.

Het werd voor het eerst voorgesteld in de jaren 1920 door de Russische kosmoloog en wiskundige Alexander Friedman en de Belgische natuurkundige Georges Lemaître. Deze theorie, die ervan uitgaat dat het heelal een begin heeft gehad, is algemeen aanvaard onder wetenschappers, vooral natuurkundigen, omdat ze wordt ondersteund door verschillende bewijzen.

Als we het eerste moment van de oerknal beschouwen, zien we inderdaad dat alle materie van het universum in één enkele substantie was verzameld. In een ander gezegde; alles, zelfs de hemel en de aarde, die toen nog niet geschapen waren, zijn in deze materie met elkaar verweven en onafscheidelijk. Vervolgens viel deze substantie uiteen met een gewelddadige explosie.

Wij kijken nu naar de Koran en zien wat hij 1400 jaar geleden heeft verkondigd:

Zien de ongelovigen dan niet dat de hemelen en de aarde samen tot een geheel waren samengebracht en dat Wij ze hebben opengespleten en dat Wij alle levende wezens uit water hebben voortgebracht? Willen zij dan toch niet geloven?[1]

Uit dit vers zien wij dat de Koran 1400 jaar geleden ons heeft geïnformeerd over de Bing-Bang-theorie, die wetenschappers pas in onze eeuw hebben kunnen ontdekken.

Nu vragen we ons af: hoe kan een mens die ongeletterd was 1400 jaar geleden een dergelijke ontdekking onthullen? Is het überhaupt mogelijk dat iemand 1400 jaar geleden zelf een waarheid kan ontdekken die door de hedendaagse wetenschappers met behulp van hedendaagse technologie wordt ontdekt.

Aangezien een mens het niet kon ontdekken, is er nog maar één optie over:

Het boek waarin deze waarheid is verkondigd, is het boek van Degene Die alle rijken in één enkele substantie verzamelde en met een uiterste explosie de aarde, de lucht en alles erin uit die ene substantie heeft geschapen. Inderdaad, de Koran is het woord van Allah Die macht heeft over alles en Wiens wijsheid alles omvat.

Footnotes

  1. ^ De Koran 21:30.

Gerelateerde artikelen